AQLI ZAIF O‘QUVChILAR BILAN IShLOVChI MUTAXASSISLARDAGI EMOTSIONAL ZO‘RIQISh MUAMMOSINING PSIXOLOGIK MANBALARDA O‘RGANILGANLIGI - Jumaniyozova, Nasiba Ramatillayevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Ushbu maqolada aqli zaif o‘quvchilar bilan ishlovchi mutaxassislarda yuzaga keladigan emotsional zo‘riqish holatlarini psixologik manbalarda ilmiy tadqiq etilganligi bo‘yicha nazariy ma’lumotlar keltirilgan. Bunday toifali bolalar bilan ishlovchi mutaxassislardagi qiyinchiliklarni yengish, emotsional charchashni oldini olish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.
Keywords: maxsus ta’lim; aqli zaiflik; emotsional zo‘riqish; mutaxassis; inklyuziv ta’lim; psixologik yordam; kasbiy salomatlik