TIBBIY KIMYODA IJODIY TOPShIRIQLARDAN FOYDALANISh - Safarova, Nafisa Sulaymonovna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada “Tibbiy kimyo” kursi doirasida tibbiyot talabalarida klinik fikrlashni rivojlantirish va mustahkamlashga qaratilgan uslubiy yondashuvlar ko‘rib chiqilgan. Ushbu fanning bo‘lajak sog‘liqni saqlash mutaxassislariga ta’lim berish va ularning kasbiy tafakkurini shakllantirishda asosiy element sifatida ahamiyati ta’kidlangan. Tadqiqotda kimyoviy bilimlarni klinik amaliyot bilan integratsiyalash, analitik kompetensiyalarni rivojlantirish, laboratoriya natijalarini talqin qilishni takomillashtirish va asosli kasbiy qarorlar qabul qilishni qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan faol o‘qitish usullari ko‘rib chiqilgan va tizimlashtirilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, muammoli ta’lim, keys-stadi, fanlararo hamkorlik va kontekstual yondashuvni joriy etish rivojlanishni sezilarli darajada yaxshilaydi.
Keywords: tibbiy kimyo; klinik tafakkurni rivojlantirish metodlari; kasbga yo‘naltirilgan ta’lim; keys-metod; muammoli ta’lim; o‘qitish metodikasi