MULOQOT MADANIYATINI RIVOJLANTIRIShGA XOS KOMPETENSIYALAR VA ARXITEKTONIKA - Uzakova, Kansuliu Yerejepbaevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada muloqot madaniyatining mikrotizimlari (axboriy, psixologik va faoliyatli), komponentlari, funktsiyalari va arxitektonikasi o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari talabalarda muloqot madaniyatini shakllantirishning pedagogik mexanizmlarini taklif etadi, bu kasbiy kompetensiyalarni oshirishga xizmat qiladi.
Keywords: etika; arxitektonika; globallashuv; aksiologik; deontologik; kompetenisiya; emotsional; empatiya; regyulativ; kreativ; motivatsion; refleksiv; verbal; noverbal; altruistik