QARAQALPAQSTANDA MEKTEP GEOGRAFIYASÍ SABAǴÍN OQÍTÍWDÍŃ JETISKENLIKLERI HÁM KEMShILIKLERI - Uzakbaev, Koblan Kewnimjay ulı (FAN va JAMIYAT, 2026)
Bu maqolada Oʻzbekistonda, shuningdek, Qoraqalpogʻistonda maktab geografiyasi darsini oʻqitishda ucharayotgan muvaffaqiyatlar va kamchiliklar haqida bayon etilgan.
Keywords: geografiya fani; Eratosfen; maktab; akademik litsey; yangi pedagogik texnologiya; darslik; maktab atlaslari; kontur karta; ijtimoiy-gumanitar fanlar; tabiiy fanlar