MOTOR ALALIYALÍ BALALARDA KOMMUNIKATIV KÓNLIKPELERDIŃ QÁLIPLESIWI - Ajimova, Zuxra Ganibaevna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada motor alaliyali bolalarda kommunikativ kompetensiyani shakllantirish muammosi ko‘rib chiqilgan. Ushbu toifadagi bolalarning nutqiy va kommunikativ rivojlanish xususiyatlari ochib beriladi, muloqotning og‘zaki va og‘zaki bo‘lmagan vositalarini rivojlantirishga qaratilgan logopedik ta’sir usullari tavsiflanadi. Kommunikativ kompetensiyani shakllantirishga kompleks yondashuv samaradorligini tasdiqlovchi korreksion ishlar natijalari keltirilgan.
Keywords: motor alaliya; kommunikativ kompetensiya; nutq rivojlanishi; logopedik faoliyat; korreksion ta’lim