ÁBDIQÁDIR ShÍǴARMALARÍNDA TARIYXÍY TEMANÍŃ SÁWLELENIWI - Davletov, Barlıqbay Abdimuratovich (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada qoraqalpoq xalq shoiri Abdiqodir Bekimbet o‘g‘lining tarixi asarlari tahlil qilingan. Shoirning tarixiy asarlarida xalqning tirikchiligi, yashash tarzi va tarixi voqealar haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek, ayrim amaldorlarning xulq-atvori tanqid qilinib, tarixiy she’rlari kontekst misolida tahlilga olingan.
Keywords: tarixiy mavzu; qo‘shiq; tarixiy jir; improvizatsiya; yozma adabiyot; to‘lg‘ov; janr; badiiylik