EKI TILLI SÓZLIK DÚZIWDE ZAMANAǴÓY LEKSIKOGRAFIYALÍQ QATNASLAR - Usaxov, Rustem Muratovich (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada zamonaviy ikki tilli lug‘at tuzishda leksikografik munosabatlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda funktsional-sistemali, tipologik-kognitiv va tarjima-kommunikativ komponentlar integratsiyasi hamda qaraqalpoq tiliga oid milliy materiallarni ulash strategiyalari ko‘rib chiqilgan.
Keywords: ikki tilli lug‘at; lexikografiya; til va madaniyat; semantika; kognitiv yondashuv; pragmatika; milliy-madaniy birliklar; lingvomadaniyatshunoslik