INGLIS HÁM QARAQALPAQ TILLERINDEGI MÚRÁJAT FORMALARÍ - Jawǵasharova, Amina Alawaddinovna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada ingliz va qoraqalpoq tillaridagi murojaat shakllari va ularning muloqot jarayonidagi vazifalari ko’rib chiqiladi. Bu shakllar o‘rtasidagi farqlar adabiyotlardan olingan misollar yordamida ko‘rsatiladi.
Keywords: murojaat shakllari; gender va ijtimoiy maqom; xushmuomalalik; lingvokulturologiya; qiyosiy tahlil