O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA SOMATIK FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING SEMANTIK VA PRAGMATIK XUSUSIYATLARI - Allanazarova, Feruza Karimberdiyevna; Tursinbayeva, Aygul Rajabovna (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi somatik frazeologik birliklarning (SFB) semantik va pragmatik xususiyatlari o‘rganiladi. Somatik frazeologik birliklar inson tana a’zolari bilan bog‘liq bo‘lgan va o‘zining bevosita ma’nosidan tashqari ko‘chma ma’noni ifodalovchi iboralar hisoblanadi.
Keywords: somatik frazeologizmlar; idiomalar; o‘zbek tili; ingliz tili; semantika; pragmatika