JASLARDÍŃ PUQARALÍQ BELSENDILIGIN TÁMIYINLEWDIŃ HUQÍQÍY TIYKARLARÍ - Orınbetov, Nietulla Turdımuratovich (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada yangi O‘zbekiston sharoitida yoshlarning fuqarolik pozitsiyasini shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Yosh avlodning huquqiy ongi va faol fuqarolik pozitsiyasini rivojlantirishda amalga oshirilayotgan islohotlar, davlat siyosatining asosiy yo‘nalishlari hamda ularni tartibga soluvchi normativ-huquqiy hujjatlar ko‘rib chiqiladi.
Keywords: yoshlar; fuqarolik pozitsiya; yoshlar siyosati; huquqiy ong; demokratiya; fuqarolik faollik; qadriyatlar; qonunlar