XALÍQTÍŃ JAS DÚZILISI HÁM KEKSELIKTIŃ DEMOGRAFIYALÍQ ANALIZI - Tulebaev, Seydulla Sağınıshbay ulı (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada asosan aholining qarish jarayoni, qarishning demografik xususiyatlari bilan birga uning shakllanish omillari va jamiyatning rivojlanish ta’sirlariga ilmiy nuqtayi nazardan yondashiladi. Jahon va O‘zbekiston demografik ko‘rsatkichlari asosida keksalar ulushining ortib borish tendensiyalari statistik ma‘lumotlar orqali aks ettirilgan. Shuningdek, aholining qarishi bilan bog‘liq statistik ma’lumotlar ko‘rib chiqiladi.
Keywords: demografik qarish; keksayish; umr davomiyligi; yosh tarkibi; keksalar; aholi tarkibi; keksayib borayotgan jamiyat