MUSOBAQA FAOLIYATIDAGI MURAKKAB VAZIYATLARGA O‘SMIR FUTBOLChILARNING ChIDAMLILIGI VA MUVAFFAQIYATGA YUNALGANLIK MOTIVINI ShAKLLANTIRISh KO‘NIKMASI - Xaitov, A.U. (FAN va JAMIYAT, 2026)
Ushbu maqolada o‘smir futbolchilarni irodaviy tayyorlash jarayonida motivatsiyaning ahamiyati o‘rganilgan. Sportchilar faoliyat motivatsiyasini barqaror saqlash uchun irodaviy sifatlarni rivojlantirish kerakligi aniqlangan. O‘smir futbolchilar faoliyatida yuqori natijaga erishish uchun irodali bo‘lish bilan birga muvaffaqiyatga erishish va vatanparvarlik motivlarini rivojlantirish kerak ekanligi isbotlangan.
Keywords: o‘smir; futbol; musobaqa; murakkab vaziyat; iroda; qat’iyat; matonat; maqsadga intiluvchanlik; bardoshlilik; motiv; muvaffaqiyatga erishish; vatanparvarlik