BADIIY GIMNASTIKA BILAN ShUG’ILLANUVChI 8-10 YOShLI QIZLARDA EGILUVChANLIKNI RIVOJLANTIRISh - Xaytmetov, I.S. (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada 8-10 yoshli qizlarda egiluvchanlikni rivojlantirishga yo‘naltirilgan mashqlar majmuasi ishlab chiqilgan hamda ushbu majmua qizlarning anatomik-fiziologik xususiyatlari va yuklamalarni hisobga olgan holda 8-10 yoshli gimnastikachilarning egiluvchanligini optimallashtirish va rivojlantirish uchun zarur masalalari ko‘rilgan.
Keywords: pedagogik kuzatuv; pedagogik tajriba; matematik tahlil; egiluvchanlik; chidamlilik; kuch; jismoniy tayyorgarlik; texnik tayyorgarlik; maxsus jismoniy tayyorgarlik; badiiy gimnastika mashqlari; amaliy ko‘nikma; nazariy bilimlar