BO‘LAJAK JISMONIY TARBIYA O‘QITUVChILARINING PEDAGOGIK TAYYORGARLIGI HOLATINI DIAGNOSTIKA QILISh: TAHLILIY-DIAGNOSTIK TADQIQOT NATIJALARI VA MODERNIZATSIYALASh YO‘NALIShLARI - Utepbergenov, A.K. (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada bo‘lajak jismoniy tarbiya o‘qituvchilarining pedagogik tayyorgarligi holatini aniqlashga qaratilgan tahliliy-diagnostik tadqiqot natijalari bayon etilgan. Pedagogik tayyorgarlik sifatini oshirish hamda talabalarning kasbiy yetukligini rivojlantirishda akmeologik yondashuvni joriy etish zarurligi asoslab berilgan. Olingan diagnostik ma’lumotlar asosida ta’lim jarayonini modernizatsiyalash yo‘nalishlari belgilangan.
Keywords: pedagogik tayyorgarlik; akmeologik yondashuv; diagnostika; kasbiy kompetensiya; modernizatsiya; jismoniy tarbiya; tahliliy-diagnostik tadqiqot