МИЛЛИЙ ЎЗЛИКНИ АНГЛАШДА ҚОРАҚАЛПОҚ ХАЛҚИ МАЪНАВИЙ-ИЖТИМОИЙ ҲАЁТИ РИВОЖИНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Сапарова, Г.А. (FAN va JAMIYAT, 2026)
Мақолада қорақалпоқ халқи маънавий-ижтимоий ҳаёти ривожида ўз миллий тили, урф-одатлари, анъаналарига, ўзига хос маданий бойликлар билан бирга санъатнинг айрим турлари масалалари муҳокама қилинади. Бундан ташқари археология, этнография, фольклоршунослик, санъатшуносликни ўрганиш натижаси ва бошқа қатор фанларда қорақалпоқ халқи тарихи, маданияти, бадиий адабиёти, диний эътиқодлари, миллий қадриятлар каби тушунчалар тафсифланади. Шунингдек, бугунги глобаллашув шароитида миллий ўзликни англаш эҳтиёжининг мунтазам ортиб боришида алоҳида ўрин тутади.