BERDAQ RUWXÍY MIYRASÍNIŃ ShAXS TÁRBIYASÍNDAǴÍ ORNÍ - Ernazarova, S.K. (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada XIX asrda yashagan qoraqalpoq mumtoz adabiyotining mashhur vakili, buyuk shoir va mutafakkir, tarixchi va baxshi Berdaq G‘arg‘aboy o‘g‘lining ma’naviy merosining shaxs tarbiyasidagi o‘rni tahlil qilindi. Berdaq falsafiy-axloqiy-pedagogik, adabiy-didaktik yo‘nalishda mashhur asarlar yaratgan. Maqolada shoirning asarlarida ilgari surgan g‘oyalari, ijtimoiy-falsafiy qarashlari o‘rganilib, uning bugungi davr shaxs tarbiyasidagi o‘rni naqadar muhimligi ochib berildi.
Keywords: Berdaq; ma’naviy meros; ijtimoiy-falsafiy qarash; g‘oya; shaxs tarbiyasi; komil inson