O.ABDIRAXMANOVTÍŃ SATIRALÍQ GÚRRIŃLERINDE KÓRKEM ShEBERLIK - Seytbekov, A.B. (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada qoraqalpoq adabiyotida satira va uning nazariy asoslari tahlil qilingan. Satira masalasi taniqli so‘z san’atkori O.Abdirahmonovning kichik asarlari va hikoyalarida muhokama qilingan. Yozuvchining «Qo‘nsi-qo‘balar» hajviy hikoyalar to‘plamidagi hikoyalar tahlil qilindi.
Keywords: qoraqalpoq adabiyoti; yozuvchi; nasr; hikoya; satira