NOǴAYLÍLAR DÁWIRINDE TARIYXÍY QOSÍQLAR - Turdıev, B.B. (FAN va JAMIYAT, 2026)
Mazkur maqolada Oltin Oʻrda davridan buyon saqlanib qolgan tarixiy she’rlar tarixiy manbashunoslik nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. «Qoraqalpoq» asaridagi she’rlarning mazmuni faqat quruq bayondan iborat boʻlib qolmasdan, ularning ota-bobolari boshqa xalqlar bilan bir ittifoqda yashagan vaqtdagi turmush tarzini aks ettiradi.
Keywords: Oltin Oʻrda; Edil; Jayiq; Qrimtog‘i; No‘g‘ay; Boysun; Katta no‘g‘ay