ÓZBEKSTAN RESPUBLIKASÍNDA XALÍQTÍ HÁM AWÍL XOJALÍǴÍN DIZIMGE ALÍWDÍŃ ÁHMIYETI - Utepova, G.B.; Eshiniyazov, B.A. (FAN va JAMIYAT, 2026)
Ushbu maqolada aholi va qishloq xo‘jaligini ro‘yxatga olishning davlat boshqaruvidagi ahamiyati haqida so‘z boradi. Tadqiqotning asosiy maqsadi ushbu ro‘yxatga olish jarayonlarining ijtimoiy-iqtisodiy rejalashtirishdagi o‘rnini asoslash hisoblanadi. Tadqiqot jarayonida statistik va qiyosiy tahlil usullari qo‘llaniladi. Natijada aholi va qishloq xo‘jaligini ro‘yxatga olish mamlakatning hududiy rivojlanishi, resurslardan samarali foydalanish va davlat siyosatini shakllantirishda muhim ahamiyatga ega ekanligi aniqlanadi.
Keywords: iqtisodiyot; aholini ro‘yxatga olish; qishloq xo‘jaligi; rejalashtirish; raqamli statistika; hududiy rivojlanish; davlat boshqaruvi