ÓZBEKSTANDA TOǴAY RESURSLARÍ HÁM OLARDÍ QORǴAW MÁSELELERI - Radjapov, M.Y. (FAN va JAMIYAT, 2026)
Maqolada o‘rmon tabiatning eng ulug‘ ne’mati ekanligi, o‘rmonlar sayyoradagi ekologik muvozanatda muhim rolni bajarishi, ular atmosferadagi kislorod muvozanatini tartibga solishi tahlil qilingan.
Keywords: o‘rmon; fitonsidlar; umumiy oʻrmon maydoni; tog‘; cho‘l; to‘qay o‘rmonlari; oʻrmon degradatsiyasi; antropogen ta’sir; Zarafshon havzasi; oʻrmonlarni saqlash; Orol boʻyi genofondi