SOLIQ NAZORATI TIZIMIDA AXBOROT OLISH TIZIMLARI VA JARAYONLARINI MODELLASHTIRISh - Jamalova, G.B. (FAN va JAMIYAT, 2026)
Ushbu maqolada soliq to‘lovchilarning tavakkalchilik holati va soliq to‘lashdan bo‘yin tovlashning yakuniy taqsimlanishiga ta‘sirini Markov jarayoni asosida o‘rganildi. Tarmoqlarni va ulardagi axborotni tarqatish jarayonini modellashtirish bo‘yicha bir qator tajribalar o‘tkazildi. Olingan natijalarning qiyosiy tahlili keltirilgan.
Keywords: soliq tekshiruvlari; tavakkalchilikka moyillik; axborotni tarqatish; tarmoqdagi Markov jarayonlari; fikrlar dinamikasi