TEXNOLOGIYA MAShG’ULOTLARIDA O‘QUVChILARGA EKOLOGIK TA’LIM-TARBIYA BERIShDA KOMPYUTER TEXNOLOGIYALARI VA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISh TEXNOLOGIYALARI - Tajiyev, J.K.; Kuryozova, M.R. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada texnologiya mashgʻulotlarida o‘quvchilarda ekologik tarbiyani shakllantirishda zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT) va interfaol metodlarning ahamiyati, ularni samarali qo‘llash usullari tatbiq qilingan dars ishlanmasi va loyiha ishini bajarishda amaliy faoliyatlari orqali ekologik madaniyatni va ekologik ongni rivojlantirish imkoniyatlari yoritilgan.
Keywords: ekologik madaniyat; ekologik ong; ekologik ta’lim; ekologik tarbiya; ekologik tafakkur; AKT; virtual laboratoriyalar; multimedia taqdimotlar