ZAMANAGÓY JOQARÍ BILIMLENDIRIW PROCESINDE RUWXÍY-ÁDEP-IKRAMLÍLÍQ TÁRBIYANÍŃ ORNÍ HÁM ROLI - Muratbaeva, A.J. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada ma’naviy-axloqiy tarbiyaning mazmun-mohiyati, maqsadi, asosiy jihatlari ochib berilgan. Oliy ta’lim jarayonida ma’naviy-axloqiy tarbiyaning tutgan o‘rni va ahamiyati, talaba yoshlarning axloqiy tarbiyasining asosiy yo‘nalishlari, metodlari tahlil qilingan. Ish huquqiy-me’yoriy hujjatlar va zamonaviy olimlarning tadqiqotlari tahliliga asoslangan.
Keywords: ma’naviy-axloqiy tarbiya; ma’naviy- axloqiy rivojlanish; shaxsiy sifatlar; ijtimoiy sifatlar; intellektual sifatlar; talabalar