ÓZ BETINShE JUMÍSLAR ARQALÍ QARAQALPAQ TILINIŃ DIALEKTOLOGIYALÍQ MATERIYALLARÍN OQÍTÍW - Kaypnazarova, M.K. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada qoraqalpoq tilining dialektologik materiallari, ularning tahlili, dars jarayonida o‘rganilishi ko‘rib chiqiladi. Qoraqalpoqning shimoliy shevasiga oid materiallarni mustaqil ishlash orqali o‘rganish samaradorligi misollar orqali ko‘rsatiladi. Mustaqil ishlar soni juda ko'p, lekin lingvistik materiallarni tahlil qilishning tanlangan usullari dala ishlarida qayd etilgan matn materiallarini chuqurroq o'rganishga yordam berishi alohida ta'kidlanadi.
Keywords: qoraqalpoq tili; uslubiy texnika; sheva soʻzlari; mustaqil ish