NUTQI TO‘LIQ RIVOJLANMAGAN MAKTABGAChA YOShDAGI BOLALAR BILAN KORREKSION-RIVOJLANTIRUVChI IShLARDA LOGOPEDIK RITMIKANING AHAMIYATI - Tajimuratov, A.J. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada umumiy nutqning kechikishining patogenetik mexanizmini nazariy va empirik tadqiq qilish natijalari hamda muallif tomonidan ishlab chiqilgan logoritmik ta’sir tizimi taqdim etilgan. Kichik maktabgacha yoshdagi bolalarda umumiy nutq kechikishini yengishda logopedik ritmikaning korektsion-rivojlantiruvchi ishlar kompleksida qo‘llanilish samaradorligi tahlil qilingan.
Keywords: logopedik ritmika; umumiy nutq kechikishi; nutq va nutqiy bo‘lmagan funksiyalarni korrektsiya qilish; kichik maktabgacha yosh