ETNOPEDAGOGIK QADRIYATLAR ASOSIDA BO‘LAJAK O‘QITUVChILARDA AXLOQIY KO‘NIKMALARNI TAKOMILLAShTIRISh – IJTIMOIY-PEDAGOGIK ZARURIYAT - Pazilov, A.K. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada etnopedagogika tushunchasiga ilmiy nuqtayi nazardan baho berilib, etnopedagogik qadriyatlar asosida bo‘lajak o‘qituvchilarda axloqiy ko‘nikmalarni takomillashtirishning ijtimoiy-pedagogik zaruriyatligi haqida fikr yuritiladi.
Keywords: etnopedagogika; etnopedagogik qadriyatlar; etnopedagogik kompetentsiya; odob-axloq koʻnikmalari; ma’naviy-ma’rifiy; madaniy-etnik qadriyatlar; milliy urf-odat dasturlar