JOQARÍ OQÍW ORÍNLARÍNDA TALABALARDA MILLETLERARALÍQ QARÍM-QATNAS MÁDENIYATÍN RAWAJLANDÍRÍWDÍŃ KONCEPTUAL MODELINIŃ NÁTIYJELILIGI - Bekbergenov, A.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada o‘quvchilarning millatlararo muloqot madaniyatini rivojlantirish modelining barcha tarkibiy qismlari, ularning o‘zaro aloqalari, o‘quvchilarning kommunikativ madaniyatini shakllantirish maqsadi, uning psixologik-didaktik mazmuni, rag‘batlantirish va tashkil etishning o‘ziga xos usullari, vositalari, shakllari ko‘rsatilgan. Bunda pedagogik amaliyotning psixologik va didaktik mazmuni o‘rtasidagi mantiqiy munosabatlar ham nazarda tutiladi.
Keywords: model; talaba; ta’lim; tarbiya; pedagogika; psixologiya; kommunikativ madaniyat; komponent; axloq; insoniylik; shaxs