COGNITIVE AND CULTURAL DIMENSIONS OF RIDDLE TYPOLOGY: ENGLISH AND KARAKALPAK PERSPECTIVES - Sagatova, Z. (FAN va JAMIYAT, 2025)
maqolada ingliz va qoraqalpoq topishmoqlari ularning funksiyasi, tuzilishi va shakli nuqtayi nazaridan qiyosiy-tipologik tahlil asosida o‘rganiladi. Topishmoqlarni tadqiq etish insonning til va ijodiy qobiliyatlarining boyligini namoyon etish bilan birga, turli xalqlarning madaniy o‘zligiga va tajribalariga oid chuqur ma’lumotlarni ham taqdim etadi.
Keywords: topishmoq; tipologik tahlil; shakl; funksiya; og‘zaki an’ana; madaniy metafora; tuzilma