EXPLORING THE CULTURAL AND LINGUISTIC DIMENSIONS OF PHRASEOLOGICAL SOMATISMS: A COMPARATIVE ANALYSIS OF ENGLISH AND UZBEK LANGUAGES - Sabirova, M.R. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi frazeologik somatizmlar olamiga chuqurroq kirib, ushbu noyob til hodisalarining qiyosiy tahlili berilgan. Tanlangan somatik iboralarni tizimli tahlil qilish orqali frazeologik somatizmlarning tildan foydalanishni boyitish va madaniyatlararo tushunishni rivojlantirishdagi roli yoritilgan.
Keywords: frazeologik somatizmlar; qiyosiy tahlil; ingliz tili; o‘zbek tili; madaniy omillar; lingvistik xilma-xillik; metaforik tushunchalar; tanaviy tajribalar; sintaktik tuzilmalar; madaniyatlararo kommunikatsiya; til ishlatilishi; semantik ma‘nolar