PARALLELISM AS A STYLISTIC FIGURE IN CHARLOTTE BRONTE‟S WORK “JANE EYRE” - Dauletmuratova, X.E. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqola Sharlotta Bronte ijodida stilistik figura sifatida parallelizmni tahlil qilish haqida bo‘lib, «Yana Eyre» romaniga alohida e’tibor qaratiladi. Sintaktik, anaforik, epiforik, xiastik va semantik parallelizm turlari, ularning viktorian davrining ijtimoiy me’yorlariga qaratilgan tanqidi va ayollarni psixologik tasvirlashdagi o‘rni tadqiq etiladi. Parallelizm feministik narrativni kuchaytiruvchi va qahramonlarning ichki ziddiyatlarini ochib beruvchi vosita sifatida qo‘llaniladi.
Keywords: parallelizm; Sharlotta Bronte; Jeyn Eyr; ayol obrazi; Viktoriya davri adabiyoti; psixologik tasvirlash; gender masalalarini o‘rganish