QIShLOQ XOʻJALIGI TARKIBINI OPTIMALLAShTIRISh OMILLARI (Qoraqalpogʻiston tabiiy sharoiti misolida) - Yeshimbetov, U.X. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada qishloq xoʻjaligini optimal joylashtirishning omillari Qoraqalpogʻiston tabiiy sharoiti misolida oʻrganilgan. Shuningdek, maqolada qishloq xoʻjaligini joylashtirishning ba‘zi nazariy tomonlariga diqqat qaratilgan.
Keywords: qishloq xoʻjaligi; joylashtirish; tabiiy sharoit; dehqonchilik; chorvachilik; mehnat taqsimoti; tarmoq; ixtisoslashtirish; hududiy tashkil etish