QARAQALPAQSTAN FLORASÍNDA TARQALǴAN EFIR MAYLÍ ÓSIMLIKLER - Temirbekov, O. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasi tabiiy florasida o‘sadigan efir moyli o‘simliklarning umumiy soni va ularning botanik-geografik hudular bo‘yicha nisbiy tarqalishi bayon qilingan.
Keywords: efir moyli oʻsimliklar; tabiiy flora; oila; turkum; tur; apiaceae; chenopodiaceae; brassicaeae; fabaceae; asteraceae; cannabiaceae; rosaceae; zygophyllaceae; artemisia