KOAGULYANT-ADSORBENTTIŃ ADSORBCIYALÍQ QÁSIYETIN KOLORIMETRIYALÍQ USÍL MENEN ÚYRENIW - Aymurzaeva, L.G.; Aytbaeva, H.B.; Qutlimuratova, Sh.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada olingan termokimyoviy faollashtirilgan koagulyant-adsorbentlarning adsorbsion xossalari, koagulyant-adsorbentlarning strukturaviy-sorbsion ko‘rsatkichlari va g‘ovaklar hajmi hamda adsorbsiyaga bog‘liqligi keltirilgan.
Keywords: Angren kaolini; tabiiy mirabilit; adsorbsiya izotermalari; metilen ko‘ki; koagulyant-adsorbent; metilen zarg‘aldog‘i; indikator