13-15 YOShLI BOKSChILARNI PSIXOLOGIK TAYYORGARLIGIDA MUSOBAQADAGI VAHIMANI YENGISh USULLARI - Ernazarov, G‘.N.; Madjidov, R.R. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada bokschilarning ruhiy tayyorgarligi, musobaqa oldidan yuzaga keladigan stress va vahimani yengish usullari tahlil qilingan. 13-15 yoshli boks sport turida psixologik tayyorgarlikning ahamiyati, zamonaviy psixologik texnikalar va ularning samaradorligi o‘rganilgan. Adabiyotlar tahlili asosida bokschilar uchun optimal psixologik tayyorgarlik strategiyalari taklif etilgan.
Keywords: boks; psixologik tayyorgarlik; stress-menejment; sport psixologiyasi; sport musobaqalar; musobaqa vahimasi; ruhiy holati; emotsional reaksiyalar