BASLAWISh KLASLARDA ANA TILI HÁM OQÍW SAWATLÍLÍǴÍ PÁNIN OQÍTÍWDA PAYDA BOLǴAN BILIM BOSLÍQLARÍN ANÍQLAW HÁM OLARDÍ SAPLASTÍRÍW JOLLARÍ - Turumbetova, A.Yu. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada maktabga ta’lim olishga qadam qo‘ygan bolalar, nima sababdan bilim bo‘shliqlari paydo bo‘ladi va bilim bo‘shliqlarining kelib chiqishini qanday kamaytirish mumkinligi haqida so‘z boradi.
Keywords: ta’lim-tarbiya jarayoni; boshlang‘ich ta’lim nazariyasini yaratish masalasi; izlanuvchanlik; ona tilida gapiradi; fikrlaydi; chiroyli yozishga o‘rgatish