ROBOTOTEXNIKA FANINI O‘QITIShDA TINKERCAD PLATFORMASINING IMKONIYATLARI - Saloxidinova, D.S.; Ziyadullaev, D.Sh. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablari 7-sinf “Texnolgiya” fani “Robototexnika” modulidagi aqilli yoritgich yasash amaliy mashg‘ulotining aniq metodikasi va robototexnika faniga oid dorzarb muammolarga metodik tavsiyalar ko‘rsatilgan. Ushbu metodika amaliyotda qo‘llanilib, statistik jihatdan samaradorlik koeffitsiyent aniqlangan.
Keywords: tinkercad; Arduino UNO R3; maket plata; yoritgich; ststistik metod; Xi kvadrat; Styudent stasistikasi