BOLAJAQ TEXNOLOGIYALÍQ TÁLIM OQÍTÍWShÍLARÍNA KIYIMDI KONSTRUKCIYALAWDÍ ÚYRETIW USÍLLARÍ - Berdimbetova, A.D. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada bo‘lajak texnologik ta’lim o‘qtuvchilarini tayyorlash jarayonida kiyimni konstruktsiyalashni samarali o‘rgatish masalalari yoritilgan. Asosan kiyim detallarini loyihalash va konstruktsiyalashda qollaniladigan mulyaj, grafik, SNIISHP, “EMKO SEV” hamda Myuller usullaridan foydalanildi. Ushbu usullar talabalarda nafaqat nazariy bilimlarni, balki amaliy ko‘nlikmalarni shakillantirishda muhim ahamiyat kasb etadi.
Keywords: dizayn; muhandislik; qo‘g‘irchoq usuli; oʻlchamlarni hisoblash usuli; proportsional hisoblash usuli; tayanch panjara; grafika; kiyim modellari