ELEKTRON TÁLIM RESURSLARÍNÍŃ STATUS KOEFFICIENTIN ISLEP ShÍǴIW METODIKASÍNDA INFORMACIYALÍQ TEXNOLOGIYALARDÍŃ ORNÍ HÁM ÁHMIYETI - Baymurzaeva, A.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada elektron ta’lim resurslari uchun tortish koeffitsientini ishlab chiqish metodologiyasida axborot texnologiyalarining oʻrni va ahamiyati tahlil qilinadi. Ogʻirlik koeffitsienti elektron ta’lim resurslarining sifati, ta’siri va foydalanuvchilar oʻrtasidagi obroʻsini baholash uchun ishlab chiqilgan koʻrsatkich hisoblanadi. Axborot texnologiyalari, shu jumladan ma’lumotlarni tahlil qilish, mashinani oʻrganish va foydalanuvchilarning fikr-mulohazalarini qayta ishlash asosida tortish koeffitsientini hisoblash usullari koʻrib chiqiladi.
Keywords: elektron ta’lim resursları; status koeffitsienti; informatsion texnologiyalar; metodika; analiz