MAXSUS TA’LIM EHTIYOJLARIGA EGA BO‘LGAN O‘QUVChILARGA FIZIKA FANINI O‘QITIShDA ADAPTIV TA’LIM MUHITINI YARATISh - Asamatdinova, U. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada inklyuziv ta’lim muhitida fizika fanini o‘qitishning metodik asoslari yoritilgan. Maxsus ta’lim ehtiyojlariga ega o‘quvchilar uchun o‘quv materialini moslashtirish, ta’lim makonini tashkil etish va raqamli texnologiyalardan foydalanish yondashuvlari tahlil qilingan. Fizika fanini inklyuziv sinflarda sifatli va qulay o‘rgatish bo‘yicha samarali pedagogik amaliyotlardan misollar keltirilgan. O‘qituvchining inklyuziv muloqotdagi muvofiqlashtiruvchi roli alohida ta’kidlangan.
Keywords: inklyuziv ta’lim; fizika o‘qitish; metodika; maxsus ta’lim ehtiyojlari; moslashtirilgan muhit; raqamli texnologiyalar; moslashtirish