BEZEK ARTÍNDAǴÍ HIKMET: QARAQALPAQ MILLIY NAǴÍSLARÍNÍŃ SÍRLÍ DÚNYASÍ - Amanbaev, M. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada milliy bezaklarning ramziy mazmuni, ayniqsa, gul naqshlarining ramziy mazmuni, goʻzallik ma’nosi koʻrib chiqiladi. Bundan tashqari, bu sohada ilmiy natijalarga erishgan olimlardan misollar bilan birga nag‘sirlar tarixi haqida qisqacha ma’lumot berilgan. Maqolada milliy go‘zallik nafaqat bezak, balki ma’naviy meros ham ekanligi ochib berilgan.
Keywords: naqsh; uslub; motivlar; tasnif; geometrik shakl; oʻsimlik bezaklari