INGLIS HÁM QARAQALPAQ TILLERINDE “SÓYLEW/SPEECH” KONCEPTOSFERASÍNÍŃ SALÍSTÍRMALÍ ÚYRENILIWI - Kurboniyazov, G.A.; Atadjanova, D.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Mazkur maqolada ingliz va qoraqalpoq tillaridagi “nutq/speech” konseptosferasi haqida ma’lumotlar beriladi. Bu konseptosfera birliklarining ushbu ikki madaniyatda qoʻllanilishi, ahamiyati va xususiyatlariga toʻxtalib oʻtilib, ayrim idiomalar qiyosiy tahlil qilinadi.
Keywords: konsept; konseptosfera; lingvomadaniy; idiomalar; nutq konseptosferasi; fe’llar; qadiriyatlar; tafakkur; metafora