REŃLERDEGI “JAQSÍLÍQ” HÁM “JAMANLÍQ” SIMVOLLÍ KONNOTATIV MÁNILER - Bekbosinova, G.M. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada qoraqalpoq tilida sariq, qizil, yashil, koʻk, kulrang, yashil ranglarining ham ijobiy, ham salbiy ottenkaga ega boʻlgan konnotativ ma'noli birliklar tarkibida ishtirok etishi, nutqning ta’sirchanligini ta'minlashga xizmat qilishi haqida mulohazalar keltirilgan.
Keywords: yaxshilik; yomonlik; sariq; qizil; yashil; ola; ko‘k rang; konnotativ ma’no; ijobiy va salbiy sema