DASTURLASh JARAYONIDA ALGORITMLARNI YARATISh VA TAHLIL QILISh METODLARI - Baltabayev, J.Y. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada dasturlash jarayonida algoritmlarni yaratish va tahlil qilish metodlari keng yoritilgan. Algoritm yaratish bosqichlari, samarali algoritm tuzish usullari, murakkablik tahlillari hamda zamonaviy sohalardagi amaliy qo‘llanilishi chuqur tahlil qilinadi. Maqolada nazariy asoslar bilan birga amaliy tajriba natijalari ham keltirilgan.
Keywords: algoritm yaratish; algoritm tahlili; vaqt murakkabligi; xotira murakkabligi; dinamik dasturlash; bo‘lib yechish; sun’iy intellekt; mashinaviy o‘rganish; parallel hisoblash; algoritmik xavfsizlik