BUGUNGI KUNDA OILADA BOLALARGA KITOBXONLIK VA O‘QISh MADANIYATINI ShAKLLANTIRIShNING BAZI MASALALARI - Ilyasova, Z.U. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada bolalarda kitobxonlik va o‘qish madaniyatini shakllantirishda oilaning tutgan o‘rni va ahamiyati tahlil etilgan. Tadqiqotda o‘qishga bo‘lgan qiziqishni shakllantirishda ota-onalarning shaxsiy namunasi, oilaviy muhit, badiiy adabiyotlarning ta’siri nazariy hamda amaliy asosda yoritilgan. Kitobxonlik madaniyatini erta yoshdan boshlab rivojlantirishning metodologik va psixologik jihatlari asoslab berilgan. Shuningdek, oilaviy kitobxonlikni shakllantirish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan.
Keywords: oila; oilada kitobxonik madaniyati; globallashuv davrda kitobning tutgan o‘rni; badiiy adabiyotning kitobxonlikga tasiri