BILIMLENDIRIWDI SANLASTÍRÍWDÍŃ ZAMANAGÓY TENDENCIYALARÍ - Saparbaeva, T.T. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada ta’lim tizimida raqamlashtirishning dolzarb yo‘nalishlari, zamonaviy texnologiyalarni ta’lim jarayoniga integratsiyalash tendensiyalari, global va milliy tajribalar asosida tahlil qilinadi. Raqamli vositalarning ta’lim sifati, o‘quvchilar faolligi va o‘qituvchilar kompetensiyalariga ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, kelajakda raqamli pedagogika rivoji uchun zarur shart-sharoitlar va istiqbolli yo‘nalishlar ko‘rib chiqiladi.
Keywords: raqamli ta’lim; ta’lim texnologiyalari; sun’iy intellekt; masofaviy ta’lim; raqamli kompetensiyalar; elektron ta’lim