THE EFFECTIVENESS OF USING DEBATE TECHNIQUE FOR LANGUAGE LEARNING - Kurbaniyazova, S. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada ingliz tilini o'rganuvchilar orasida til o'rganishni kuchaytirishda pedagogik vosita sifatida bahs-munozara texnikasining samaradorligi o'rganiladi. Tadqiqot tuzilgan munozaralar o‘quvchilarning ravon nutqi, tanqidiy fikrlash, so‘z boyligini rivojlantirish va umumiy til ishonchiga qanday ta’sir qilishini o‘rganadi. Tashvish va cheklangan malaka kabi dastlabki qiyinchiliklarga qaramay, talabalar ijobiy tajribalar haqida xabar berishdi va ularning til ko'nikmalarida sezilarli yutuqlarni sezishdi. Maqolada munozaralarni til o‘rgatishga qo‘shish faol o‘rganish va tilni rivojlantirishga ko‘maklashishning yuqori samarali strategiyasidir, degan xulosaga keladi.
Keywords: munozara usuli; til o‘rganish; kommunikativ kompetentsiya; qobiliyat; tanqidiy fikrlash