I.YUSUPOV HÁM M.SEYTNIYAZOVLARDÍŃ POEMALARÍNDA ANADIPLOSISLERDIŃ KÓRKEMLIK XÍZMETI - Sayımbetov, Sh.U. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada takrorlash usulining anadiplosis turi haqida soʻz yuritiladi. Anadiplosislarga nazariy tushunchalar berilib, ularning I.Yusupov bilan M.Seytniyazovlarning poemalarida qoʻllanilish xususiyatlari va badiiy vazifasi ochib berilgan.
Keywords: poema; anadiplosis; badiiy vazifa; lirik qahramon; obyektiv personaj; soʻz intonatsiyasi; his-tuygʻu