QARAQALPAQ JAZBA ÁDEBIYATÍNDA DÁSTAN JANRÍNÍŃ RAWAJLANÍWÍ - Ganieva, G.M. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada doston janri haqida umumiy tushuncha berilib, dastlabki dostonlarning o‘ziga xosligi, adabiyotdagi o‘rni va obrazlarning yaratilish mahorati haqida so‘z yuritiladi. Shu bilan birga XX asr qoraqalpoq adabiyotidagi dostonlarning janr va badiiy xususiyatlari, qahramon obrazini yaratishda yozuvchilarning mahorati haqida aytilgan.
Keywords: urf-odat; an’ana; doston; badiiy adabiyot; qahramon; obraz