JIYRENShENIŃ ShEShENLIK SÓZLERINIŃ IDEYALÍQ HÁM KÓRKEM-ESTETIKALÍQ ÓZGEShELIKLERI - Berdimuratov, J.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada qoraqalpoq folklorshunosligidagi kuldurgi so‘zlar va laplarning badiiy xususiyatlari tipologik uslubda tahlil qilingan. Bunday so‘zlarning bir-biriga yaqinligi, o‘xshashlik belgilari va o‘ziga xos xususiyatlari ilmiy asosda tahlilga tortilgan.
Keywords: folklor; janr; so‘z; badiiylik; g‘oya; badiiy-estetika; folklor janrlari aloqasi