QARAQALPAQ MILLIY DÁSTÚRLERINIŃ BIRI “TUSAW KESIW” - Alimov, Q.T. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Bu maqolada Qoraqalpoq milliy an’analaridan biri bo‘lgan "Tushov kesish" an’anasi haqida so‘z bo‘lib, bu an’ananing paydo bo‘lishi, qanday holatlarda bo‘lishi, so‘nggi vaqtlarda yurtimizda o‘tkazilayotgan tushov kesishning o‘tmish va bugungi zamon bilan solishtirma o‘tkazilishi va boshqa masalalar ko‘rib chiqildi.
Keywords: urf-odat; marosim; ota-bobolar; tarix; folklor; tarbiya; farzand